21 Mayıs 2015 Perşembe

mükemmel nesil

Bi insanı mukemmellestiren duygulari midir? Yoksa ne kadar duygusuz olursa o kadar mi mukemmellesir? Sosyal kavramlar icerisinde duygulardir kistas fakat iş hayatında ne kadar duygusuzsan o kadar verimlisindir sanatsal calismalar disinda.
Gunumuzde insanlara aşılanan şey iş ve özel hayatı birbirine karistirma ve bunu benimsemiş calisanlarinbve savunucularin olmasi ayri bi düşünme konusu. Insanlar duygulariyla butundur. Insan-duygu=robot. Burandan çıkan sonuç patronlar tarafindan robot olmaniz isteniyor eger kendini üst düzey bir konuma sahip olarak tanimlayan bir is yerinde caliaiyorsaniz insan kaynaklari tarafindan birkaç göstermelik motive edici aktiviteler duzenlemesi muhtemel. Sizde dersinizki bunca okuduğum boşa gitmedi beni onemseyen bir yerde calisiyorum. Halbuki bi hastaliktan dolayi birkaç gun işe gitmeseniz veya izin isteseniz biraz daha hostesler gibi kapıyı tarif ederler.
Sanayinin devriminden doğan bir şey bu ve teknoloji tarafindan üretilen hiçbir urunun insanlik namina uretildigini dusunmuyorum. Kendimizi ozel hissettiren şu akilli telefonlar " ahh canim dünyamin güzel insanlari sevgilileriyle daha kolay mesajlasabilsin" diye mi üretildi?  Oyleyse 7/24 açık olması zorunlu iş hatları veya iş telefonları neden var?
Bu kadar karamsar olmak istemezdim fakat bize sunulan ozel hayatimizda kullandigimiz teknoloji % 50 sus payi % 50 sus payi urunlerinin fiyatından gelen kar
Sus payi oranini yuksek yazmış bile olabilirim. O urunlerden de elde edilen kar yadsinamaz boyutta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder